Itt a középszintű matekérettségi feladatainak nem hivatalos megoldása

Délben véget ért a középszintű matekérettségi, és mi már mutatjuk is a rövid feladatok nem hivatalos megoldását.

2022. május 3., 14:33

Szerző:

A matekból középszinten vizsgázók két feladatsort kapnak: az első 10–12 feladatot tartalmaz, ezek megválaszolásához alapfogalmakat, definíciókat, egyszerű összefüggéseket kell ismerniük. 

Az Eduline-nak nyilatkozó szaktanár szerint idén több olyan feladat is van, amelyben a diákoknak több kérdésre is válaszolniuk kell.

„Idén nem a megoldás menetére lehet részpontokat kapni, hanem konkrét részkérdések vannak. Ezenfelül sok olyan feladat is bekerült az első tesztbe, ahol – vagy készen kapott, vagy megrajzolandó – ábrákkal kell dolgozniuk az érettségizőknek. Illetve van valószínűségszámítás és kombinatorika is a feladatsorban, ez pedig nem minden diák kedvence”

– mondta. A matektanár szerint az előző évekhez képest nem olyan könnyű a feladatsor.

A megoldásokat itt tekintheti meg.

(Kiemelt képünk: Nyíregyháza, 2022. május 3. A tanári asztalra teszi egy diák a telefonját a középszintű írásbeli matematika érettségi vizsga előtt a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban 2022. május 3-án. Fotó: MTI/Balázs Attila)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.