Ismét várakozni kell a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

A gyorsabb határátlépésért érdemes a kisebb átkelőket választani.

2021. augusztus 15., 08:54

Szerző:

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen vasárnap délelőtt, a hétvégén a röszkei közúti átkelő csak belépésre használható - közölte a rendőrség honlapján. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Szerbiába utazóknak két-, a Magyarországra érkezőknek háromórás a sor. Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán az autóbusszal érkezőknek három-, a kilépőn egyórás a várakozás.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezeléséért szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet. A gyorsabb határátlépésért érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig fogad utasokat, illetve az ásotthalmi közúti átkelő, amely augusztus 31-ig 7 és 22 óra között üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániába tartóknak és az onnan érkezőknek is egy órát kell várakozniuk a határátlépésre. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

(Röszke, 2015. szeptember 20. Személygépkocsik a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán 2015. szeptember 20-án. Öt nap után újra megnyílt a Röszke-Horgos átkelőhely, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter és szerb kollégája, Nebojsa Stefanovic nyitott meg. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.