Ismét pert vesztett a Klubrádió a Médiatanács ellen, most a Kúrián

Az ítéletben a Klubrádiót 700 ezer forint perköltség kifizetésére kötelezték.

2021. szeptember 28., 11:45

Szerző:

A Kúria kedden helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, mely szerint a Médiatanács jogszerűen zárta ki a Klubrádiót a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatból, írja a Media1. A helybenhagyó határozat szerint a rádió hibás pályázatot adott be, és a vállalat saját tőkéjének negatív előjele miatt eleve nem vehetett volna részt a pályázaton. 

A Kúria szerint a Klubrádió képviselete sem tagadta, hogy ténybeli hiányosságokat vétett pályázatában, a médiatörvény és a jog pedig nem biztosítanak lehetőséget arra az esetre, ha érvénytelen pályázatot ad be valaki. A bíróság határozata szerint a rádió üzleti terve nem felelt meg az előírásoknak, ezért nem fogadták el a pályázatát.

Az ügyben Varga Zs. András, a Kúria elnöke, Fekete Ildikó és Remes Gábor hoztak döntést. A Kúria ítéletében mintegy 700 ezer forint perköltség kifizetésére kötelezte a Klubrádiót. Az ítélet jogerőssé válásakor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa új pályázatot hirdethet ki a 92,9 MHz-re, amit a Sprit FM használ ideiglenesen.

(Kiemelt kép: Vicsek Ferenc főszerkesztő árnyéka a Klubrádió sajtótájékoztatóján a budapesti Symbol gasztronómiai, szórakoztató és kulturális központban 2012. november 15-én. Fotó: MTI / Kovács Tamás)