Ismét Jakab Péter lett a Jobbik elnöke

Fölényesen győzte le Stummer Jánost a párt tisztújító kongresszusán.

2022. május 7., 13:57

Szerző:

Több mint két és félszer annyi szavazattal, fölényesen győzte le Jakab Péter ellenfelét, Stummer Jánost a Jobbik tisztújításán.

Jakab a küldöttek szavazatainak 71,4 százalékát szerezte meg, Stummer csupán a 245 küldött 27,8 százalékát tudta meggyőzni.

Jakab, aki amúgy 2019 óta elnök és 2018 óta országgyűlési képviselő, tehát hiába bukta el az előválasztást, és a többi ellenzéki vezetővel együtt az április 3-i országgyűlési választást is, a küldöttek bizalmát a Jobbikon belül tpvábbra is töretlenül élvezi. Az őt kihívó és most alulmaradó Stummer bejelentésekor „agresszív kismalacnak” titulálta Jakabot és változást ígért.

Most azonban mégis Jakab örülhetett, Facebookon is megköszönte már a támogatást. Azt írta,

„Köszönöm a felhatalmazást, köszönöm a bizalmat! Soha nem adjuk fel!”

 (Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal, miután megszavazták büntetését az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)

 

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a szervezetek mintegy egymilliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 12 ezer bejelentés érkezett.

Vészesen közeledik a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazás határideje, de még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése – írja a Telex.