Ilyen hosszú az élőlánc kerékpárról nézve – VIDEÓ

Egy kerékpáros vette fel kamerával, hogy néz ki a Keleti Pályaudvartól a Döbrentei térig tartó élőlánc. 

2022. október 5., 11:57

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk hat iskola – az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium, a Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és az Eötvös József Gimnázium – részvételével élőláncot alakítottak a Keleti Pályaudvar és a Döbrentei tér között. Az akcióhoz sokan csatlakoztak a szervező iskolák tanárai, diákja és az ő szüleik mellett is. Az élőláncról több videó is felkerült az internetre.

Az alábbi, több, mint 7 perces felvételen azt látni, hogyan néz ki a tiltakozók sorfala egy kerékpár nyergéből:

(Élőlánc a Blaha Lujza tér és Döbrentei tér között, 2022. október 5-én. Fotó: Petik Katalin/168)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.