Idős és mozgáskorlátozott embereket mentettek a rendőrök

Tűzhelyen felejtett étel miatt gyulladhatott ki egy lakás. Karjukban mentették az időseket a rendőrök egy XV. kerületi lakástűzben. 

2021. április 29., 16:03

Szerző:

Egy panelház 8. emeleti lakásában keletkezett tűz 2021. április 28-án 17 óra körül. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai öt percen belül a helyszínre érkeztek. Betörték az égő lakás ajtaját, de ott nem volt senki, így azonnal megkezdték a ház kiürítését. Több idős, mozgásában korlátozott lakót a karjukban vittek ki az utcára a rendőrök, a Magyar Honvédség megerősítő szolgálatot ellátó beosztottja és egy közterület-felügyelő, írja a police.hu-ra hivatkozva a Bors.

A lakók egy erre a célra odarendelt melegedőbuszban várhatták meg, amíg a katasztrófavédelem munkatársai a tüzet eloltották. A gyors intézkedésnek köszönhetően nem sérült meg senki, bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

 

(Kiemelt kép: 168.hu,  Merész Márton)

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.