Ne lepődjön meg, ha égzengést hall: zivatarokra figyelmeztet a meteorológia

2020. május 15., 08:45

Szerző:

Az MTI-hez pénteken elküldött veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja:

napközben eleinte főként az ország északi, északkeleti felén, majd később délnyugaton, délen alakulhatnak ki helyenként zivatarok (egy-egy heves zivatar is lehet),

amelyeket viharos erejű széllökések kísérhetnek, és kisebb jég is előfordulhat.

Vihar

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 14-30 fok között alakul, északon, északnyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére 10-17 fok közé hűl le a levegő.

10:14

A Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke, Grósz Jenő szeptembertől a Lidl anyavállalatánál régiós igazgatói pozíciót tölt majd be, utódja Szlavikovics Zita lesz, aki jelenleg a Lidl Szlovákia igazgatóságának elnöke –közölte a vállalat az MTI-vel.

10:09

Bár egy szamárköhögéssel fertőzött járványügyi szakember maszk nélkül sétálgatott hosszabb ideig egy gyermekkardiológia intenzív részlegén – ahol szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett főként újszülöttek feküdtek –, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ ennek ellenére nem tervezi az egészségügyi dolgozók ismétlő oltását szamárköhögés elleni szérummal.