Gomolyfelhős időnk lesz

Felhős, borús napunk lesz, záporokkal, zivatarokkal. 

2022. szeptember 11., 07:21

Szerző:

A nappali órákban gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység keleti felén, valamint Nyugat-Magyarországon erőteljessé válik a felhőképződés, és ezeken a tájakon alakulhat ki zápor, zivatar.

Éjszakára mindenütt csökken a felhőzet, általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, de az említett tájakon továbbra is előfordulhatnak erősebben felhős időszakok. Hajnalra a szélvédett, derült helyeken pára- és ködfoltok képződnek. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, a középső területeken napközben erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében másutt is lehet átmeneti szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 25 fok között alakul.

(Kiemelt fotónk: Gomolyfelhő a Mátra hegység fölött, az alkonyi égbolton. MTI/Bizományosi: Jászai Csaba)

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.