Hideg lesz a hétvége, de az esőt megússzuk

Marad az őszies időjárás a hétvégén is.

2021. október 15., 16:08

Szerző:

Szombaton reggel még borongós lesz az időjárás, de délelőttre északnyugat felől egyre nagyobb területen szakadozik majd fel a felhőzet. Ezt követően túlnyomóan napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Legtovább a déli, délkeleti megyékben maradhat felhős az ég. A met.hu tájékoztatása szerint számottevő csapadék nem valószínű. Az északi irányú szelet a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogköz térségében élénk lökések is kísérhetik, de az ország nagy részén nyugodt lesz a légmozgás is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

Vasárnap sokkal több napsütésre számíthatunk, egyedül az ország középső harmadában oszlik majd fel lassabban a felhőzet. A légmozgás sem lesz számottevő. nem lesz jelentős. Az Időkép szerint reggelre -2 és +7 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk majd az ország nagy részén, gyenge fagy pedig csak északon, északnyugaton várható. A napközbeni csúcshőmérséklet 12-17 fok között alakul majd.

(Kiemelt kép: OLIVER BERG / dpa Picture-Alliance via AFP)

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.