Időjárás – Nagyon fura front érkezik hazánk fölé

Bár hidegfront érkezik fölénk, fronthatással nem kell számolni, bőven az átlag fölé emelkedik a hőmérséklet és még a köd is megmarad. 

2024. január 31., 07:41

Szerző:

Északnyugatról délkelet felé széteső front felhőzete vonul át, emiatt változóan felhős égkép várható. Ezzel párhuzamosan a köd ritkul, zsugorodik, de a néhol tartósabban megmaradhat. Csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge marad, sőt többfelé szélcsend várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon viszont ennél hidegebb lehet. Késő estére -5 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön, a főváros tágabb környezetében nagyobb területen előforduló (sűrű) köd napközben csak lassan ritkul – írja a HungaroMet. Közösségi oldalukon arra figyelmeztetnek, hogy az éjszaka képződött köd zsugorodik, szakadozik, néhol tartósabban is megmaradhat. Ezzel egyidőben északnyugat felől frontfelhőzet érkezik, vonul át felettünk, de csapadék és szélerősödés nem várható.

Fura ez a hidegfront, meleget hoz és a ködöt sem fújja el

Kedd éjjel nagy területen képződhet köd, majd egy hidegfront érkezik, amely csak felhőzetében mutatja meg magát, a folytatásban pedig bőven az átlag fölé emelkedik a hőmérséklet, mindemelett fronthatással sem kell számolni az arra érzékenyeknek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kerékpáros a ködben a Lánchídnál 2009. november 18-án. Fotó: Ferenc Isza / AFP)

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.