A szerencsések már a napot is láthatják szombaton, marad a csípős hideg

A most még a Dunántúl fölött lévő felhőzet lassanként az ország északkeleti fele fölé mozdul el, így a nap nagyobb részében az ország délnyugati felén napos időre van kilátás, ugyanakkor északkeleten délelőttől, a déli óráktól kezdődően többfelé erősen felhős vagy borult égre számíthatunk, arrafelé továbbra is előfordulhat hószállingózás.

2024. január 13., 08:00

Szerző:

Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, de olykor erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 0 és +4 fok között, míg keleten -2, -1 fok körül valószínű. Késő este -6, -1 fok valószínű – olvasható a Hungaromet.hu oldalán.

Szombat estére az ország északkeleti felén jellemzően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, másutt a derült időt követően észak felől fátyolfelhők érkeznek. Az északi és keleti határ mentén hószállingózás továbbra is lehet. A nyugati, délnyugati szél az ország északi felén élénk maradhat.

Reggelre jellemzően -8 és -2 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: Hungaromet Facebook-oldala.)

Már 4 éve, hogy a kormány fenntartja a rendkívüli jogrendet, amivel felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.