Néhol akár mínusz 20 fok is lehet

Havazás is előfordulhat. 

2022. január 13., 07:48

Szerző:

Újabb csípős éjszaka után enyhébb, szelesebb idő jön. Mérőhálózatunk szerint Biharkeresztesen volt leghidegebb az éjszaka – írja időjárás jelentésében az Időkép.

„A téli szezon eddigi leghidegebb éjszakán vagyunk túl, a hófödte keleti tájakon néhány helyen -15 fok alá csökkent a hőmérséklet. A mérések alapján a leghidegebb Biharkeresztesen volt: -18 fok”

– írja az oldal.

Csütörtökön a megnövekvő felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Kisebb havazás, hószállingózás késő este az északkeleti határszélen alakulhat ki. Hajnalra a havas délkeleti és keleti tájakon többfelé -15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet,

néhol akár -20 fok is lehet,

máshol -13 és -3 fok közötti minimumokat mérhetünk. Kora délutánra -3 és +7 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, felhősebb keleten, északkeleten lehet az ég. Gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék késő délután este előfordulhat északkeleten. A Dunántúl északi, keleti felén és a középső országrészben ismét feltámad az északnyugati szél, helyenként erős, viharos lökések kísérik. Hajnalban foltokban pára, köd, zúzmarás köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet -10, +3, a maximumok pedig -2 és +11 fok között alakulnak.

Szombat hajnalban északon és az Alföld középső részein képződhet pára, köd, ami néhol napközben is beragadhat. Máshol azonban sok napsütésre lehet készülni, csapadék nem várható. Az északnyugati szél a keleti tájak kivételével többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban -7, +5 fokot, kora délután -1, +8 fokot mérhetünk.

Vasárnap éjjel már nagy területen képződhet pára, köd, zúzmarás köd, ami kisebb foltokban délután is megmaradhat. A napsütést gyakran zavarhatják meg a felhők, de számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban -10, 0, napközben -2 és +6 fokra van kilátás – írja az oldal.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)