Időjárás: Trópusi meleg várható a hétvégén

Sok napsütés mellett néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő a hétvégén az időjárás előrejelzés szerint.

2024. július 11., 15:31

Szerző:

Csütörtök este általában derült vagy fátyolfelhős idő várható, de helyenként erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés a HungaroMet időjárás előrejelzése szerint. Záporok, zivatarok továbbra is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel a középső, majd egyre inkább az északnyugati, északi tájakon. A szél csak zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul.

Pénteken kevés fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk sok napsütéssel. A gomolyfelhő-képződés erőteljessé válhat, és elszórt jelleggel kialakulhatnak záporok, zivatarok, amelyeket lokálisan intenzív csapadék és erős vagy viharos erejű széllökés kísérhet. A szél zivataroktól függetlenül csak néhol élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között várható, de egy-két helyen 40 fok fölé is felmelegedhet a levegő.

Az időjárás hétvégén sem kegyelmez

Szombaton a sok napsütés mellett helyenként erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. Szombat hajnalban 19-26 Celsius fok várható. Délután az Észak-Dunántúlon 31-35, másutt jellemzően 35-41 Celsius fok valószínű.

Vasárnap a sok napsütés  szintén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Reggel főként északon, napközben másutt is, elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet vasárnap 19-26 Celsius fok között várható. A csúcsérték az ország északnyugati, nyugati részén 30-35, másutt 35-40 Celsius fok között valószínű.

(Kép forrása: Pixabay)

Parázs vita alakult ki Magyar Péter és Paulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője között az Index Facebook oldalán a kommentek között. Az ok egy, a Tisza Párt elnökét érintő felmérés volt.