Idén pénteken kezdődik a suli: kihirdették az iskolai tanév rendjét

Pintér Sándor a Magyar Közlönyben hirdette ki az idei iskolai tanév fontos dátumait.

2023. augusztus 23., 13:50

Szerző:

Az első tanítási nap hagyományosan szeptember elsején kezdődik, pénteken. Az első félévnek január 19-én lesz vége, az utolsó tanítási nap pedig jövő június 21. 

A őszi szünet október 30-tól november 3-ig tart, a téli december 22-től január 5-ig, a tavaszi március 28-tól – április 5-ig tart. 

Az írásbeli érettségik hete május 6-tal indul, a hagyományoknak megfelelően magyar nyelv, matematika, történelem sorrenddel. Az emelt szintű szóbeliket június 5–12. között, a középszintűeket június 17. – július 3. között tartják.

A középiskolai központi írásbeli felvételi vizsga jelentkezésre november 30 a határidő, a felvételik a 6 és 8 osztályos gimnáziumokba január 20-án lesznek. A középiskolák február 9-ig értesítik a jelentkezőket az írásbeli vizsgák eredményéről, a szóbeli vizsgák március 4-20. között lesznek, és május 2-án derül ki, kit vettek fel – számol be a Telex

(Kiemelt kpünk illusztráció: szerbiai iskolások és tanárok védőmaszkban egy iskola épületében Belgrádban 2020. szeptember 1-jén. fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP)