HVG: távozhat Pintér Sándor, lehetséges utód is van

A lap értesülése szerint Pintér Sándor közvetlen környezetében is felmerült, hogy a belügyminiszteri poszton változás várható.

2023. július 14., 11:19

Szerző:

Orbán Viktor és Pintér Sándor viszonya korántsem felhőtlen – álítja a HVG. Szerintük már 2022-es választások előtt is felmerült, hogy Fidesz győzelem esetén nem számolna a jelenlegi belügyminiszterrel az Orbán-kormány, de Pintér még nem akart nyugdíjba menni.

Pintérnek komoly befolyása van, sosem volt tagja a Fidesznek, mégis a kilencvenes évek óta ugyanaz a miniszteri szék várta minden Orbán-kormányban. A lap szerint saját klientúrája van, amely hozzá hasonlóan megkopott, kiörgedett. A magánbiztonsági piacon viszont elindult egy NER-es fiatalító terjeszkedés. 

Szerintük Pintér Sándor maradásának ára van, ez lehet az oka, hogy két olyan területet is kapott, amelyek politikai halálos ítélettel érnek fel.

Dezső András újságíró ugyanakkor óva int, a folyosói pletykákat, beleértve a felsőbb szintekről érkező információkat is érdemes fenntartásokkal kezelni.

Pintér Sándor utódjaként Gulyás Gergely neve merült fel. 

(Kiemelt képünk: Pintér Sándor belügyminiszter távozik meghallgatásáról, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának üléséről az Országgyűlés Irodaházában, Budapesten 2016. május 31-én. MTI Fotó: Kovács Tamás)

 

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.