Pintér Sándor visszavonulásáról röppentek fel hírek, a kormány válaszolt

Pintér Sándor menesztéséről és Szijjártó Péter minisztériumának feldarabolásáról jelent meg cikk egy külföldi oldalon, melyet több magyar sajtótermék is átvett. A a Kormányzati Tájékoztatási Központ válaszolt a híresztelésekre. 

2023. május 9., 17:19

Szerző:

Visszavonul a 74 éves Pintér Sándor belügyminiszter, ami Rogán Antal még nagyobb térnyerését jelentené, továbbá hamarosan kettéválhat a Külgazdasági és Külügyminisztérium – írta meg több lap az Intelligence Online című lap információira hagyatkozva. A lap értesülése szerint a külügyminisztériumot vezető Szijjártó Péter a jövőben a kereskedelemért, a külgazdaságért felelne, míg Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs kapná meg a diplomáciai terület vezetését.

A lap kiemeli, hogy Orbán Balázs a közelmúltban egyre nagyobb befolyásra tett szert a magyar külpolitikai körökben. Múlt hónapban derült ki, hogy Orbán Balázs felügyelete alá kerül a Magyar Külügyi Intézet, amely a miniszterelnök külpolitikai stratégiai döntéshozatali munkáját segíti. A portál azt is megjegyzi, hogy a külföldi hírszerzésért felelős Információs Hivatal tavaly májusban, az ötödik Orbán-kormány megalakulása után kikerült a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alól, és a többi szolgálattal együtt a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához került át.

A Telex a minisztériumoknál és a miniszterelnök sajtófönökénél is rákérdezett a lap állításaira. Kérdéseikre végül a Kormányzati Tájékoztatási Központ reagált egy rövid közleményben: 

„A sajtó egy része által terjesztett hír kamu, fake news!”

(Kiemelt képünk: Pintér Sándor belügyminiszter távozik meghallgatásáról, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának üléséről az Országgyűlés Irodaházában, Budapesten 2016. május 31-én. MTI Fotó: Kovács Tamás)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.