A tüntetések szervezői is találkoznak ma Pintér Sándorral

Feltételekkel, de végül elfogadták a pártok a Belügyminisztérium meghívását az egyeztetésre.

2023. május 24., 10:40

Szerző:

Ma délelőttre kaptak meghívást a pártok Pintér Sándortól, hogy egyeztessenek a pedagógusok-életpályamodellről. Bár először vonakodtak a meghívástól, végül mind elfogadták, az ellenzéki képviselők pedig a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Tanítanék Mozgalom, a Civil Közoktatási Platform, az ADOM Diákmozgalom és az Egységes Diákfront egy-egy tagját is magukkal viszik, szakértőként jelen lehetnek a megbeszélésen – írja a Telex.

A megbeszélés témája a státusztörvény, amely ellen a pedagógusok, diákok és támogatóik hetek óta tüntetnek. Az egyeztetésen az LMP-t képviselő Kanász-Nagy Máté nem túl bizakodó a találkozó hasznosságát illetően, ettől függetlenül részt kell venniük rajta.

A státusztörvénnyel kapcsolatos további híreinket itt olvashatják.

(Kiemelt képünkön: Pintér Sándor. Fotó: MTI/ Kovács Tamás)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.