Huszonötmilliárdos megbízást kapott Garancsi István, miután magánrepülőgépen utaztatta Orbán Viktort

Furcsa véletlenek a NER-ben.

2018. november 28., 10:49

Szerző:

Több, mint 25 milliárd forintból épülhet multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok Székesfehérváron, miután az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt, a Market Építő Zrt.-t - derült ki az EU-s közbeszerzési értesítőből.

A Market tulajdonosa viszont éppen az a Garancsi István, aki amellett, hogy hegymászó-zsargonnal „Orbán Viktor kötélbarátjának” tartja magát, idén októberben kifizette Orbán Viktor miniszterelnök magánrepülővel tett utazását a MOL-Vidi futballcsapatának Bulgáriában rendezett meccsére. A Mészáros Lőrinc által is gyakran használt repülő egyébként nem Garancsi tulajdona, hanem egy külföldi offshore cégé.

Orbán Viktor a korrupciót sejtő aggályokat azzal rázta le az Országgyűlésben, hogy harminc éve így repült, ezután is így fog, és amúgy is, „mutassák meg neki azt az embert, aki őt le tudja kötelezni”. Vagyis Garancsi István még sok-sok beruházásra számíthat, de már így sem kell szűkölködnie.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Market például idén augusztusban nyert el egy 930 milliós kórházfelújítást, a Szent Ferenc Kórházét, és 10,67 milliárdért építheti fel az új országgyűlési irodaházat Kossuth téren, a volt MTESZ-székház területén.

Másik cége, a Mobil Adat Kft. szállíthatja a SIM-kártyákat a NAV online pénztárgépeibe, az érdekeltségébe tartozó ESMA Zrt. májusban öt évre megkapta a budapesti elefántfülés hirdetések használati jogát, a tulajdonában lévő G4S Készpénzlogisztikai Kft. pedig a MÁV bevételét szállíthatja 466 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 176 millióval többért.

A Market tavaly nettó 107 milliárd forintos árbevételt ért el, 20 milliárd forinttal többet, mint 2016-ban.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.