Hős utcai droggal ölte meg barátját a 35 éves férfi

2017. november 3., 11:36

Szerző:

A 35 éves férfi kábítószer és új pszichoaktív anyag keverékét fecskendezte be barátja nyakába, aki a szertől azonnal rosszul lett és rövid időn belül meghalt – tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a két férfi 2014.óta ismerte egymást, azóta rendszeresen fogyasztottak együtt különböző kábítószereket és új pszichoaktív anyagokat, illetve ezek keverékét, amelyet legtöbbször a vádlott szerzett be és adott be magának és a sértettnek is úgy, hogy azt injekcióval a férfi nyakába szúrta.

Fotó: commons.wikimedia.org

A két férfi 2016. szeptember 18-án egy VIII. kerületi lakásban napközben különböző kábítószereket és új pszichoaktív anyagokat használt, majd együtt elmentek a VIII. kerületi Hős utcába, ahol további szereket vásároltak.

Ezután visszamentek a fenti lakásba, ahol a vádlott egy újabb adag kábítószert készített elő, amibe a Hős utcában vásárolt kétféle új pszichoaktív anyagot is belekeverte, majd a szert befecskendezte a sértett nyakába, illetve magának is adott be belőle. A sértett a szertől azonnal rosszul lett, majd eszmélet vesztette. A vádlott ezt látván elmenekült a lakásból, azonban rövid időn belül ő maga is rosszul lett a fogyasztott szerektől, ezért a rendőrök még a közelben megtalálták és elfogták.

A mentőket a sértett élettársa értesítette, a férfi azonban még a kiérkezésük előtt a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.