Hordágyon hoztak le a tűzoltók a Mátrából egy túrázót

Saját erejéből nem tudott lejönni az útra. 

2021. október 31., 12:31

Szerző:

Kirándulónak segítettek a tűzoltók Mátraházán – közölték a Katasztrófavédelem honlapján.

Bajba jutott túrázón segítettek a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a Gyöngyöshöz tartozó Mátraházán. A kiránduló a saját erejéből nem tudott lejönni az útra, ezért az egység a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány önkénteseivel közösen hordágyon lehozta, és átadta őt e mentőknek. 

Klausmann Viktor mentésvezető az index.hu-nak nyilatkozott az esetről:

 „A bokatörést szenvedett hölgyet a parádi egykori honvéd üdülőnél lévő sísánc melletti meredek hegyoldalon kellett lehozni”

A szakember elmondta, hogy ilyenkor ősszel hetente fordulnak elő hasonló balesetek, ezért minden nap párosban tartanak 24 órás szolgálatot, hogy riasztás esetén azonnal segíteni tudjanak a bajba jutottakon.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy súlyosan sérült nő mentését végzik a Komárom-Esztergom megyei Vadálló-köveknél 2016. augusztus 16-án este. Fotó: Kovács Márton / MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.