Hoppál Péter malomkővel a nyakukban küldené a tenger fenekére azokat, akik emberi jogokra tanítanak, a Pécsi Tudományegyetemet most elárasztják a buzizó fideszes nyugdíjasok

2019. december 19., 21:25

Szerző:

Mint évek óta mindig, az emberi jogok világnapja, vagyis december 10. alkalmából Pécsen az Emberség Erejével Alapítvány most is elkezdte járni a városi iskolákat a bemutatóival, amelyeken szituációs és műveltségi játékokkal tűzdelt előadások szólnak az emberi jogokról, párkapcsolatokról,nemi identitásról. Ez a meglehetősen ártalmatlanul hangzó érzékenyítő programsorozat vágta ki a biztosítékot Hoppál Péter pécsi fideszes képviselőnél, a Facebookon adott hangot a felháborodásának, egy Bibliából származó idézet kíséretében, amelynek a tanúsága szerint ő a legszívesebben malomkővel a nyakukban, a tenger fenekén látná azokat, akik gyerekeket emberi jogokra tanítanak.

Népszava még a keddi cikkében megkérdezte Hoppál Pétert, szerinte kit kellene kit kellene malomkővel a nyakában tengerbe lökni, amire a politikus úgy válaszolt, ő nem ítélkezik, csak idézte a Szentírást. az Emberség Erejével Alapítványegyébként már volt a célkeresztjében, mégpedig akkor amikor a városi Fidesz Páva Zsolt volt polgármesterrel az élen megpróbálta száműzni a szervezetet a városból, amiért támogatást kap a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól.

Hoppál Péter egyébként alighanem tudja, miről ír. VIP padsora van a csányoszrói templomban. Hangulatkeltése el is érte a célját, azután ugyanis, hogy a bejegyzése megjelent a Facebookon, fideszes nyugdíjasok árasztották el a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékét, számon kérve a tanárokon, miért adnak helyet az Emberség  Erejével Alapítvány programjának.

„Fideszes nyugdíjasak árasztják el a kommunikációs tanszéket, számonkérve a kollégáimon, hogy miért engedjük be ide a buzikat. Mi folyik itt? Mit enged meg magának egy országgyűlési képviselő, miközben sokan az egyetemen a legjobb indulattal állandóan rámpisszegnek, hogy ne feszítsem túl a húrt, ne beszéljek ennyit nyilvánosan politikáról. Az egyetem hogy tűrheti el, hogy egy oktatója, legyen bár történetesen országgyűlési képviselő, uszítson? Az egyetem miért fél attól, hogy a falai között az emberi jogokról beszélnek? Az a dolgunk, hogy most is elmondjuk a diákjainknak, hogy amit maguk körül látnak, az nem végleges, főleg nem normális, hogy kölcsönös tisztelet és megértés nélkül nincs társadalom”

– írta erről Polyák Gábor tanszékvezető egy csütörtöki bejegyzésben Facebookon.