25 éven aluliakkal és páncélkocsival kampányol a hadsereg mellett a honvédelmi miniszter

Amikor Honvédség kiadta a jelszót, hogy „Embert a vasra!”, úgy értették, hogy kamaszokat – legalábbis ez tűnik valószínűnek Szalay-Bobrovniczky Kristóf szavai alapján.

2023. szeptember 12., 20:44

Szerző:

25 éven aluli fiatalokat érdekelt leginkább a Lynx gyalogsági harcjármű, mondta el Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a hadsereg népszerűsítése céljából. Az M1 hírcsatornán a miniszter közölte, a fiatalok „nagyon jól fogadták a Honvédség Embert a Vasra! című toborzási kampányát,” amely arra szolgált, hogy a Honvédség új, Lynx páncélozott járműveihez toborozzanak legénységet kiemelt fizetésért.

Mivel a német gyalogsági harcjárművek üzemeltetése komplex feladat, ezért a munkáért bruttó 737 ezer forintot fizet a hadsereg – mondta el az adásban.

Hozzátette azt is, olyan sokan voltak kíváncsiak a lehetőségre, hogy először egynaposra tervezett programjukat kétnaposra kellett hosszabítani. A miniszter szerint leginkább 25 éven aluliak jelentkeztek, éppen azért mert a Lynx „fiatalos, dinamikus személyiséget” követel meg. A túljelentkezés miatt Szalay-Bobrovniczky kiemelte, aki nem fér bele a harcjárművek szerveződő, Kinizsi Dandár Lynxekkel felszerelt, új gránátos zászlóaljába, annak a Honvédség más alakulatánál találnak majd helyet.

A kiképzés a miniszter információi szerint azután kezdődik meg, hogy az alkalmasnak talált jelentkezők sikeresen átestek a alapkiképzésen.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütétele, valamint a Lynx KF41 harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én. A kormányfő mellett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter b, elöl) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség volt parancsnoka (j, elöl). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

12:06

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy Gulyás Gergely szerint kivel fog össze Magyar Péter, hogy elfogadja-e Orbán Viktor Zelenszkij meghívását, hogy mi a helyzet a kórházak adósságával és milyen megállapodása lesz Magyarországnak Kínával. 

 

Megrenghet a kormány hatalma, leválthatják a magyarok Orbán Viktort? Egyelőre biztosan nem, hiszen a vármegyei közgyűléseknek nincs komoly hatása a magyar politikai élet alakulására, ugyanakkor fontos fokmérője a pártok vidéki támogatottságának. A közgyűlésbe való bejutáshoz szükséges listaállítás ugyanis megmutatja, hogy egy párt mekkora szavazóbázissal bír a legkisebb vármegye legapróbb településein. Ráadásul a mostani eredmények elég beszédesek.