A Honfoglalás 2000 Egyesület felszólította az Orbán-kormányt, hogy ne adjon pénzt járóbeteg- és szakellátásra, illetve a zöldfelületek növelésére sem

2019. november 25., 22:02

Szerző:

Karácsony Gergely, hétfőn tett bejelentést arról, milyen feltételekkel támogatná annak a 120 milliárd forintos stadionnak a megépítését, amely a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság helyszíne lehetne, amire válaszul a putyinista és orbánista elkötelezettségéről ismert civil szervezet, a Honfoglalás 2000 Egyesület közleményben figyelmeztette az Orbán-kormányt, nehogy pénzt adjon Budapest főpolgármesterének az ötleteire. Ez azért meglepő, mert a stadionépítés támogatása fejében a politikus szeretné, ha 

  • az elkövetkező öt évben az Orbán-kormány 50 milliárd forintot költ a budapesti járóbeteg- és szakellátásra. Karácsony Gergely szerint budapestiek életének ezreit lehetne megmenteni, ha elég képalkotó berendezés állna rendelkezésre az egészségügyi intézményekben.
  • a stadion megépítésével együtt elkezdődik a zöldfelületek növelése, a Csepeli Nagyerdő Program beindítása. A főpolgármester Budapest új tüdejét, egy új Városliget kialakítását tervezi.
  • a stadion nemcsak az élsportot szolgálná, hanem ami tömegsport és kulturális rendezvények számára is nyitott lesz.
  • minden szerződés nyilvános lenne, a lehető legátláthatóbb módon költenék el a pénzt.
  • minderről még idén szülessen kormányhatározat.

A Honfoglalás 2000 Egyesület mindettől óva inti az Orbán-kormányt. A civil szervezet MTI-ben is megjelent közleménye szerint

  • az Orbán-kormány ne engedjen a zsarolásának, „ha nem lesz világbajnokság, nem lesz, a nagy vesztes Budapest”.
  • az Orbán-kormány ne adjon pénzt a fővárosi vezetés kezébe, mert ellophatják, a pénzügyek intézése maradjon a kormány hatáskörében.
  • Budapest „az SZDSZ utódpártja, a Momentum és más balliberális szervezetek”sse vissza az adófizetőknek a 4-es metró megépítésére szánt - és feltehetően ellopott - többletmilliárdokat, valamint, az EU által kiszabott büntetést.

A teljes hülyeség mentségére mondva a Honfoglalás 2000 Egyesület volt az a civil szervezet is, amelyik örült, hogy Borkai Zsolt prostituáltakkal szórakozott 2018-ban egy horvátországi jachtkiránduláson.