Holttestet találtak egy családi házban

A katasztrófavédelem beszámolt az áldozat halálának okairól.

2022. január 23., 17:02

Szerző:

Tűz ütött ki egy családi házban a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben vasárnap. Az ingatlanban egy embert holtan találtak a tűzoltók – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-t.

Dóka Imre a közleményében azt írta: kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Agyagosszergényben, a Dózsa utcában egy családi ház 12 négyzetméteres szobájában korábbi tűz nyomait észlelték. A helyiségben a fotel, az ágy és egy hősugárzó égett. A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit vizsgálja.

A szobában egy embert holtan találtak, feltehetően füstmérgezést szenvedett – közölte a szóvivő-helyettes. Dóka Imre kiemelte, hogy a hideg időben megemelkedik a lakástüzek száma. A tüzelő és fűtő berendezéseknél fontos a megfelelő tűztávolság betartása,

azok közvetlen közelében ne tároljunk éghető anyagot 

– figyelmeztetett a katasztrófavédelem munkatársa.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.