Hogy fog így meccset nézni Orbán? Zöld lámpát kaptak a szivárványos hirdetések

A vasárnapi Hollandia–Csehország meccsen már lesz szivárványos reklám – a Puskás Arénában. A holland válogatott csapatkapitánya pedig szivárványos karszalagban lesz.

2021. június 27., 15:01

Szerző:

Néhány nappal azután, hogy az UEFA elutasította, hogy az Allianz Arénát szivárványszínekkel világítsák meg, most jóváhagyta, hogy az Eb további részében szivárványos hátterű hirdetések jelenjenek meg a pálya reklámtábláin – írta a theatletic.com. A Booking.com pedig már meg is erősítette, hogy a szivárvány témájú hirdetésük a 16. forduló összes meccsén megjelenik majd, beleértve Hollandia és Csehország vasárnapi meccsét, ami a budapesti Puskás Arénában lesz.

A Booking.com mellett a Volkswagen, a Heineken és a JustEat is szivárványosan hirdet, ezek a reklámok már Wales–Dánia meccsen is láthatóak voltak. 

„Az UEFA teljes mértékben támogatja, hogy a szponzoraik a tolerancia és az elfogadás üzenetét közvetítik. Szilárdan hiszünk a mindenki számára biztosított egyenlő jogokban, és ez magában foglalja az LMBTQI+ közösség támogatását.”

– írta az UEFA a közleményében.

Lesz karszalag is

Gini Wijnaldum, a holland válogatott csapatkapitánya pedig bejelentette: „One Love” feliratú karszalagban lép a pályára vasárnap este a Puskásban. A játékos korábban azt is elmondta, hogy nem célja provokálni a közönséget, épp ellenkezőleg. A „One Love” kampány azt hivatott demonstrálni, hogy a foci összeköti az embereket, illetve hogy a különbségek nem számítanak, mert minden játékosnak és futballrajongónak van legalább egy közös vonása: a játék iránti szeretet. A focista korábban megjegyezte azt is, hogy reméli, nem kell majd rasszizmussal sem szembesülnie.

(Kiemelt kép: Domenico Berardi [Olaszország] az Ausztria elleni mérkőzésen a Wembley Stadionban. Fotó: POOL/AFP | Catherine Ivill)

 

 

08:39

A Best Solar a hazai napelemes piac egyik meghatározó szereplője. Az elmúlt tizenöt évben az elsők között telepítettek ipari méretű napelem parkokat, 2020-ban pedig Európa legnagyobb erőművének, az Audi Logisztikai Központján épülő napelemes rendszerének kivitelezői voltak, amely 12 megawattos méretével nemcsak a szakma csúcsát, de igazi kihívást is jelentett a Best Solar szakembereinek.