Hivatalos: Idén sem lesz VOLT és Balaton Sound fesztivál

A szervezők nem látják biztosítva, hogy nyár közepére beindulna a turizmus Európában, és a hazai közönség egészségére is vigyáznának inkább.

2021. március 18., 13:04

Szerző:

A jövő évre tolják a VOLT és a Balaton Sound fesztiválok időpontját – jelentették be csütörtökön a szervezők. A fesztiválok honlapján mindkét helyen csak annyi van kiírva: „Találkozunk 2022-ben”.

A Balaton Sound az utóbbi években Európa egyik fontos fesztiváljává nőtte ki magát, Magyarországon pedig a legjelentősebb elektronikus zenei eseménynek számít, amely mindegy tízezer hazai és külföldi vendéget vonz évente.

Fülöp Zoltán fesztiváligazgatót idézve a 24.hu azt írja, a szervezők nem látják a realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom ilyen mértékben újrainduljon, és emellett a hazai közönség biztonsága és egészsége mindennél fontosabb számukra, ezért döntöttek a fesztivál halasztása mellett.

A közönséghez és a fellépőkhöz hasonlóan mi is arra készültünk, hogy idén végre újra találkozhatunk Sopronban és Zamárdiban. A Telekom VOLT Fesztivál a portfóliónk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra terveztük a kapunyitást. Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni. Most, a járvány harmadik hulláma közepén, még azt sem látjuk, hogy egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása. Az idei line-uppal a megszokottnál jóval korábban készültünk el, azonban még meghirdetni se volt lehetőségünk a 2021-es sztárokat. Közben a háttérben ma már azt is látjuk, hogy a nemzetközi turnék is sorra maradnak el a bizonytalanság miatt – idézi a lap Lobenwein Norbertet, a VOLT alapítóját.

A szervezők arról is beszéltek, mindkét esetben felmerült, hogy egy nyár végi időpontot keressenek a két eseménynek, de erre a fesztiválok mérete és nemzetközi léptéke miatt nem találtak jó megoldást.

(Kiemelt kép: MTI | Bodnár Boglárka)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.