Hétvégén többet láthatjuk a napot, de a felhők azért maradnak a legtöbb helyen

Vasárnap hajnalra már lehűl a levegő.

2021. október 8., 16:42

Szerző:

Szombaton az országban többnyire derült vagy enyhén felhős, a déli megyékben, később északkeleten is változóan felhős lesz az ég, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nap második felében Alföldön délkelet, kelet felől növekedhet a felhőzet, és késő este a délkeleti határvidéken az eső is eleredhet. Nagy területen erős, élén széllökések kísérhetik az északkeleti szelet. A nappali csúcshőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Vasárnap leginkább délelőtt lehetnek napsütéses területek. Délkelet felől egyre több hely felett beborul az ég. Több részen várható eső, zápor, nagyobb mennyiségű csapadék az Alföldön valószínű. Az északi, északkeleti szelet sok helyen élénk lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 2 és 8 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon 0, -3 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között alakul.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

 

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.