Egy év felfüggesztettet kapott a mercedeses férfi, aki leütötte Herényi Károly mozgássérült barátját a parkolóban

2020. február 7., 09:20

Szerző:

A Siófoki Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a huszonnyolc éves vecsési férfival szemben, aki a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhely miatt kialakult vita során arcon ütött egy mozgássérült férfit.

A vád szerint férfi Szántódon, a Sparnál parkolt a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyen a fekete Mercedesével, amikor ott megjelent a hatvankilenc éves, mozgássérült sértett – a volt MDF-es politikus, Herényi Károly barátja – aki előbb felelősségre vonta a vádlottat, hogy miért nem teszi ki a parkolóhely használatára jogosító rokkant kártyáját, majd mobiltelefonjával fényképet készített a szabálytalanul parkoló gépkocsiról.

A vádlott a történtektől indulatba jött és az áruházba igyekvő sértett után ment, akit trágár szavakkal szidalmazni kezdett, majd egy alkalommal közepes erővel arcon ütött. Az ütéstől a sértett elveszítette az egyensúlyát és a bolt bejáratánál a földre zuhant, mire a vádlott sietősen távozott a helyszínről.

Herényi korábban így idézte fel a történteket: „egy boltból kisiető asszony megfenyegette Jóskát, ne fotózza az autójukat, mert ő ügyvéd. Erre az elkövető kiugrott az autóból, és „megöllek” üvöltéssel leütötte Jóskát, aztán az autóba pattanva sietve távoztak. Jóskát a járókelők segítették talpra, akik rendőrt hívtak, ők pedig a mentőket”.

A támadót a bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette – tudatta az Ügyészség.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.