Heisler András: Minden antiszemita személyt ki kell szorítani a közéletből

A Mazsihisz elnökét kérdeztük a Horváth Tamás-ügyről.

2021. augusztus 12., 17:05

Szerző:

Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét kerestük a Horváth Tamás-üggyel kapcsolatban. A Mazsihisz elnöke elmondta, hogy véleménye szerint „minden olyan személyt ki kell szorítani a közéletből, aki rasszista vagy antiszemita megnyilvánulásokat tesz vagy tett.” A 168 kérdésére elmondta, hogy a Mazsihisz hivatalos állásfoglalását tartalmazó közlemény még elkészülés alatt áll, hamarosan olvasható lesz. 

Arra a kérdésre, hogy szerinte miért nem határolódott el a kormánymédia és a kormánypárt Horváth Tamástól az ügy kirobbanása után, azt válaszolta, a pártok viselt dolgaival nem foglalkozik. Hozzátette: a Mazsihisz kizárólag a közéletben megjelenő eszmékkel törődik, a pártokkal nem.

(Kiemelt kép: Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a holokauszttúlélők második generációjának támogatásáról tartott budapesti sajtótájékoztatón 2019. május 7-én. Bejelentették, hogy a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) pályázatán 76,3 millió forintot nyert a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (Mazs) közös programja a másodgenerációs holokauszt-túlélők támogatására. Fotó: MTI / Balogh Zoltán)