A tankerület szerint lehet tető nélküli, fűtetlen iskolában tanítani

A gödöllői Török Ignác Gimnáziumnak jelenleg nincs teteje, mert felújítási munkálatok alatt áll – az őszi esőzések miatt azonban annyira beázott az épület, hogy a diákönkormányzat csütörtökön felszólította a diákokat, hogy menjenek haza. A tankerület szerint nincs gond.

2022. szeptember 29., 12:19

Szerző:

A hvg.hu arról adott hírt, hogy a felújítás alatt álló gödöllői Török Ignác Gimnáziumon jelenleg nincs tető, ezért az őszi esőzések miatt mindenhonnan folyik a víz; a falakról és a konnektorokból is, ráadásul fűtés sincsen, ezért több, mint egy tucat terem veszélyessé vált, és be kellett őket zárni. 

A diákönkormányzat szólította fel a tanulókat, hogy menjenek haza

A tankerület szerint azonban az épület még így is alkalmas a jelenléti oktatásra, ezért ennek ellenére több mint ötszáz gyereknek be kell járnia az iskolába. Csütörtök reggel a tanárok és a szülők együtt mentek be az iskolába, hogy kitakarítsanak, és valamennyire alkalmassá tegyék a megmaradt termeket a tanításra. Az eső azonban továbbra is esik, az iskola pedig ázik. A gödöllői gimnázium igazgatója az elmúlt hetekben kimerítette a saját hatáskörben kiadható rendkívüli szünetek kvótáját.

Szabóné Forgács Gabriella tankerületi igazgató csütörtök délutánra hívta össze a szülői fórumot, amin tájékoztatást adtak volna a gimnázium helyzetéről, azonban előző este váratlanul lemondta a részvételét. A Hvg úgy tudja, a szülők fél négytől tüntetést szerveznek az iskola elé. Az iskola lehetetlen állapotát megelégelve a diákönkormányzat felszólította a gimnázium épületében tanulókat, hogy menjenek haza. Vannak diákok, akiknek helyet találtak a művelődési házban és a Petőfi iskolában, számukra ott folytatódik az oktatás. 

A diákönkormányzat azonban jogszerűen nem küldhet haza senkit, ezért a mai akciójuk polgári engedetlenségnek tekinthető. A tankerület szerint az iskola továbbra is alkalmas az oktatásra, az online oktatás elrendelésére jogosult belügyminiszter pedig még nem reagált.

(Kiemelt képünk: 2022. szeptember 29. Csütörtök, Gödöllői Török Ignác Gimnázium. A diákok a diákönkormányzat felszólítására elhagyják a felújítás alatt álló épületet, amely az őszi esőzések alatt komolyan beázott. Fotó: Gödöllő Facebook Csoport.)

2022. december 3., 19:59

Az  Agrárminisztérium államtitkára a vadhúst és az abból készült ételeket már gyermekkorban szükséges lenne népszerűsíteni, a közétkezésbe is bevezetni.