Úton lévők figyelem: havas eső, hó és köd nehezíti a közlekedést

Győr-Moson-Sopron, valamint Vas vármegyében havazik, illetve havaseső esik, Veszprém és Zala vármegyében esik, szemerkél az eső, Pest, Fejér, Tolna, Bács-Kiskun és Veszprém vármegye keleti területein ködös, az ország többi részén borult-felhős az idő – olvasható az Útinform tájékoztatásában.

2023. december 2., 14:24

Szerző:

Szombathely térségében a fő- és mellékutak burkolata havas. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata az ország északi felén vizes, nedves, valamint a preventív védekezés okán sónedves, az ország többi részén száraz.

Hozzátették: Bács-Kiskun vármegye jelentős részén, valamint Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád vármegye egyes részein közepes a látótávolság, Veszprém vármegye keleti területen, valamint Pest vármegyében elvétve ködfoltokat jeleztek. A Dunántúlon elszórva párás az idő.

Általában szélcsend van, helyenként gyenge a légmozgás, Békés, Vas, valamint Zala vármegyében közepes erejű (30-39 km/h) szél fúj.

A hőmérséklet -1 és 16 C fok között változik. A legalacsonyabb értékeket Győr-Moson-Sopron, a legmagasabbakat Békés vármegyében mérték.

(Fotó: Unsplash.com)