Hatosztályossá bővül a Maimonidész Zsidó Gimnázium

Szeptembertől új, hatosztályos formában is oktatnak az óbudai Maimonidész Zsidó Gimnáziumban. A kis létszámú osztályokban, egyedi kerettantervvel induló képzésre, még lehet jelentkezni.

2022. május 12., 14:00

Szerző:

Az óbudai Maimonidész Zsidó Gimnáziumból idén kerül ki az első érettségiző osztály. Az elmúlt öt év  - 4 gimnáziumi évfolyam és egy nyelvi előkészítő év - tapasztalataival gazdagodva, az intézmény vezetése elérkezettnek látta az időt, hogy hatosztályossá alakítsák a képzést.

„Gimnáziumunk immár olyan kipróbált, stabil tanárgárdával rendelkezik, hogy bátran belevághatunk a bővítésbe. A gyerekek tehetségének kibontakozását így hat évig tudjuk támogatni, ami egy szoros, összetartó közösség kialakítása szempontjából is előnyös.” - mondja Szilánk Zsuzsa operatív igazgató.

Az Óbuda központi részén, igényes, 21. századi környezetben zajló, magas színvonalú oktatás  egyik különlegessége a személyre szabott módszertanok alkalmazása. Gyógy- és fejlesztőpedagógusok, illetve pszichológus közreműködésével egyéni fejlesztésre is van lehetőség.

A szokásos középiskolai tárgyakon kívül a diákok judaisztikát, valamint angol és héber nyelvet is tanulnak.

Egyre több szülő keres alternatív oktatási lehetőséget gyermeke számára, és az egyházi fenntartású iskolák népszerűsége is töretlen. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kis osztálylétszámnak köszönhetően, a pedagógusok jobban tudnak figyelni a tanulókra, a fiatalok pedig egy olyan közösségnek lesznek a tagjai, amely egy életen át elkíséri őket. A Maimonidész - a tanórákon kívül - közösségi és kulturális programokat is kínál, és vonzó a külföldi továbbtanulás lehetősége is.

(Kiemelt kép: Maimonidész Zsidó Gimnázium, EMIH)

16:23

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.

2023. május 29., 11:15

A felújított 3-as metró átadása után megújulnak a pótlóbuszok egykori sávjai, rövidesen több sávot használhatnak az autósok, ami csökkenti a mellékutcák forgalomterhelését, és biztonságosabb lesz a biciklis közlekedés is.