Hasba szúrta a férje az utcán a háromgyerekes anyát, akit egy arra járó autós vitt be a kórházba

2018. november 6., 10:32

Szerző:

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy középkorú férfival szemben, aki közterületen hasba szúrta a feleségét.

A vádlott évek óta külön élt a feleségétől, azonban nem váltak el, három közös gyermekük miatt alkalmanként találkoztak, beszéltek egymással.

2018 júliusában, egy este, a vádlott bejelentés nélkül, ittasan megjelent az asszony kaposvári albérleténél azzal, hogy a gyerekeik felől érdeklődjön, illetve a kapcsolatukat rendezze. A nő nem engedte be a férjét, de felajánlotta, hogy az utcán sétálva beszélgessenek.

Séta közben a sértett a beszélgetésnek azzal akart véget vetni, hogy a barátja várja, illetve a másnap érkező gyerekek fogadására is készülne. Az önérzetében megsértett férj ettől indulatba jött,

közölte a nővel, hogy a gyerekei már nem fogják meglátogatni, mert megöli, és egy 10 centi pengehosszúságú, élesre köszörült késsel a felesége hasába szúrt.

A férfi második szúrása azért nem ért célt, mert a sértett azt karjával hárította.

Az erősen vérző, segítségért kiabáló sértett a vádlott elől úgy tudott elmenekülni, hogy egy arra közlekedő autós felvette és kórházba szállította, ahol a nőt azonnal megműtötték. Az időben alkalmazott orvosi ellátás hiányában hasfali sérülése miatt a sértett halála bekövetkezésének reális lehetősége fennállt volna – írja az Ügyészség.