Három éve újították fel, de máris veszélyes lehet a pécsi egyetemi klinika burkolata

2018. szeptember 20., 08:37

Szerző:

Alig három évvel a felújítása után veszélyessé vált a pécsi egyetem Janus Pannonius Klinikájának burkolata. Az ATV értesülései szerint a lapok egy része meglazult, a burkolat darabjai bármikor lezuhanhatnak.

Az épület körül állványoztak, de mint az egyetem válaszából kiderült, csak lefedték a veszélyes járdákat. A javítást alpintechnikával végzik el a szakemberek.

„A probléma az az, nem ebben a konkrét esetben, hanem úgy általában, hogy hiányoznak a szakemberek és ma már inkább a táskás emberek és a közbeszerzési szakértők számítanak, mintsem az, hogy ki milyen minőségben tud dolgozni"– összegezte a helyzetet az Együtt volt alelnöke, Berkecz Balázs, aki egy közeli település főépítésze is.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.