Navracsics: Hamarosan feláll az Integritás Hatóság

November 19-én megkezdheti a működését az Integritás Hatóság – jelentette be a területfejlesztési miniszter csütörtökön Vácon.

2022. október 27., 20:07

Szerző:

Magyarország egyik vállalása volt az Integritás Hatóság felállítása.

„Visszatérhetünk a normális menetrendhez”

Navracsics Tibor, aki Rétvári Bencével a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárával, KDNP-s országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatót a Váci Polgári Est elnevezésű rendezvény előtt, azt mondta: az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások befejeztével az év végére „visszatérhetünk ahhoz a normális menetrendhez”, amely szerint az operatív programok és a helyreállítási alap forrásai újra rendszeresen érkezhetnek Magyarországra.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy a bizottságnak tett 17 vállalás ügyében, amelyekről a jogállamisági feltételeknek történő megfelelés érdekében döntött a kormány és terjesztette be ezeket az Országgygűlésnek, az év végéig meghosszabbított határidőig megszülethet a megegyezés az Európai Bizottsággal.

A vállalások egyike az autonóm államigazgatási szervként létrejövő Integritás Hatóság az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálására.

(Kiemelt kép: Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyekért felelős tagja beszédet mond a Magyar Parasport Napja és a Magyar Paralimpiai Bizottság alapításának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Várkert Bazárban 2018. február 22-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.