Hadházy a maszturbáláshoz hasonlítja az Integritás Hatóságot

A politikus a közösségi médiában fejtette ki a véleményét.

2022. szeptember 24., 12:33

Szerző:

„Az »Integritás Hatóság« és az Európai Ügyészség között »csak« annyi a különbség, mint a maszturbálás és a szex között. Okozhat némi élvezetet az előbbi is, de eredménye csak az utóbbinak lesz” - írja a politikus.

Hadházy szerint a hatóság fából vaskarika

Ahogyan arról mi is írtunk, Integritás Hatóságot és Korrupcióellenes Munkacsoportot hoz létre a kormány. A  hatóság köteles bejelenteni más feladat- és hatáskörrel rendelkező hatóságnak, ideértve az Európai Csalás Elleni Hivatalt, illetve – a bejelentés ügyészség részére történő egyidejű megküldésével – az Európai Ügyészséget is, ha csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy bármely más jogsértés vagy szabálytalanság gyanúját észleli.

Hadházy szerint „A kormány tegnap gyorsan benyújtotta azt a törvénytervezetet, amivel ki akarja szúrni az EU szemét a támogatásokért kuncsorogva. Pont olyan lett, mint vártuk – ettől aztán nyugodtan lophatnak tovább.” 

 

Hadházy kifogásolja, hogy:

– korrupcióellenes hatóság nem a Korrupcióellenes Hatóság, hanem inkább az Integritás Hatóság nevet kapta;

– Hadházy szerint a hatóságnak „nem lesz elrettentő ereje”, ugyanis „ha a hatóság véghez is visz egy korrekt vizsgálatot, a végeredmény annyi lesz, hogy szólhat a Versenyhivatalnak, a Közbeszerzési Döntöbizottságnak”, de nyomozni nem nyomozhat, arról ugyanis szólia kell a Polt Péter által vezetett ügyészségnek vagy az Európai Ügyészségnek, amely – mivel nem vagyunk tagjai – nem járhat el Magyarországon.

– minimális az esélye, hogy a hatóságnak megfelelő vezetője legyen.

„A hatóságnak így is lehetne korrupcióellenes eredménye, ha a vizsgálatait nyilvánosságra hozná. Erről viszont szó sincsen, a 47.paragrafus ezt kifejezetten tiltja” – írja posztjában a politikus.

(Kiemelt fotónk: Hadházy Ákos Fotó: Merész Márton)

 

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti