Halász János szerint a migráció veszélyt hoz Európára

2018. november 20., 14:34

Szerző:

A migráció veszélyt hoz Európára – jelentette ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Halász János elmondta: a testület a Terrorelhárítási Központnál (TEK) tartott kihelyezett zárt ülést, ahol a fő téma ismét a migráció volt.

Azt mondta: meggyőződtek róla, hogy a TEK megvédi Magyarországot. Emellett szó volt arról, hogy a határkerítés biztonságot jelent az országnak, ennek köszönhetően a terrorveszély csökkent.

Halász János ezt persze nem a Gruevszki-szökés kapcsán, hanem arra reagálva mondta, hogy Brüsszelben ma egy férfi késsel támadt egy rendőrre, és egy helyi napilap névtelen forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a feltételezett merénylő azt kiáltotta, hogy Allah akbar.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.