Halász János: Az ellenzéki politikusok csinálnak bolhacirkuszt a Gruevszki-ügyből

2018. november 21., 07:25

Szerző:

Kedd este a fideszes Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának az alelnöke fellépett a Hír TV-ben, ahol a hazájában vesztegetésért két év börtönre ítélt macedón exkormányfő menedékjogáról is kérdezték. Bár ekkor már valószínűleg egész Magyarország tudta, hogy Nikola Gruevszki megkapta a menedékjogot, Halász János ezt még nem volt hajlandó megerősíteni,

és nem látta a politikus erről szóló Facebook-posztját sem.

Ettől függetlenül azt viszont sietve elárulta, hogy csak az ellenzék csinál „bolhacirkuszt” az ügyből, a macedón exkormányfő „nem egy terrorista”, nem jelent biztonsági kockázatot Magyarország számára. 

– Amit látunk, hogy van egy volt miniszterelnök, akit egy Soros György által is támogatott baloldali kormány üldöz és fenyeget. Ebben az esetben nagyon helyes, hogy lehetővé tettük, hogy benyújtsa a menedékkérelmét

– mondta Halász, aki szerint nem Gruevszki, hanem azok az illegális migránsok jelentenek veszélyt Magyarország számára, akik nyugodtan lehetnek terroristák.

Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke,. Abba a Titanic néven ismert botrányba bukott bele, amelyben kiderült, hogy pártja, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) több mint 20 ezer embert – tisztségviselőket és másokat hallgatott le illegálisan a 2014-es parlamenti választások előtt. Az emiatt indított per még folyamatban van, két év börtönre egy másik, Tank névre keresztelt ügyben ítélték, amiért  2012-ben törvénytelenül utasította Gordana Jankuloska belügyminisztert, hogy szerezzen be neki egy 600 ezer eurós páncélozott Mercedes-Benz 600-ast magánhasználatra. A belügyminiszter egy külön tárgyalássorozat végén hat évet kapott.A két ítélet azok alapján a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján született meg, amelyeket 2015-ben Zaev hozott nyilvánosságra. 

 

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.