Ezért kell a TEK-nek őriznie Káslert

Az Emmi elismerte, hogy életveszélyesen megfenyegették a minisztert és a családját, valamint azt is, hogy rendőri védelem alatt áll.

2021. november 27., 07:00

Szerző:

A nap huszonnégy órájában civil és egyenruhás rendőrök felügyelik Kásler Miklós biztonságát, mióta szeptemberben halálos fenyegetést kapott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vezetője, írja a Blikk. A rendőrség lakóbuszból figyeli a miniszter családját, azonban Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint Kásler egy szót sem szólhat a fenyegetéssel kapcsolatban, ugyanis a hatóságok megtiltották neki. Hozzátette: a rendőrség valós fenyegetés hatására döntött úgy, hogy a vezetőnek a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei biztosítsák a legmagasabb fokú, 24 órás, állandó védelmet.

Tarjányi szerint Magyarországon ugyanolyan protokollt alkalmaznak, mint az Egyesült Államokban. A fenyegetés súlyossága szerint pszichológus szakembereket is felkérhetnek a lehetséges merénylő személyiségrajzának feltérképezéséhez. Tarjányi Péter elmondta, a magas rangú politikusok megölésével riogató P. Imrének és társainak nincs közük ehhez az ügyhöz – jelenleg is nyomozás folyik ellenük. A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, jó esélye van a rendőrségnek, hogy elfogják a fenyegetőzőt.

(Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)