Hadházynak és Szélnek csak a tartozása nőtt tavaly óta

2019. február 1., 03:26

Szerző: Bíró Veronika

Úgy tűnik, a független országgyűlési képviselők vagyon nem igazán gyarapodik. Hadházy Ákos például mintha kezdene eladósodni friss vagyonnyilatkozata szerint. Tavaly vett egy 140 négyzetméteres szekszárdi társasházi lakást, amelynek 50 százalékos tulajdonosa. Fácánkerti szőlőjét és 160 négyzetméteres szekszárdi lakását megtartotta, ez utóbbiban felerészt tulajdonos. Járműparkja változatlanul egy 2017-ben lízingelt Skoda Kodiaq-ból és egy 2015-ben vásárolt egy Trabant Combiból áll.

Készpénze 1,3 millióról 1,1 millió forintra csökkent, ezzel szemben hitele 16,2 millióról 25 millió forintra nőtt.

A munkavégzéshez kapott eszközöket részletesen feltüntette, irodahasználat és lakáshasználat mellett két mobiltelefont kapott, notebookot, laptopot és nyomtatót.

Fotó: Merész Márton

Volt LMP-s párttársa, a jelenleg szintén független képviselő Szél Bernadett ingatlanjait nem gyarapította, megmaradt tulajdonrésze egy budakeszi 90 négyzetméteres lakóházban, és Pátyon egy 170 négyzetméteres lakóháznak továbbra is száz százalékos tulajdonosa.

Új elem, hogy 2 millió forint magánszeméllyel szembeni tartozása van.

A munkavégzéshez kapott juttatásokat részletesen feltüntette, még két 10 ezer forintos mennyezeti lámpát is beleírt vagyonnyilatkozatába.

Cikkünk egy sorozat része, 2019. január 31-ig ugyanis az országgyűlési képviselőknek, a függetlenként politizáló Szél Bernadettnek és Hadházy Ákosnak, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Liberálisok politikusainak le kellett adniuk a vagyonnyilatkozatukat, de ugyanerre kötelezi a törvény az Orbán-kormány tagjait, a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék elnökét, illetve a legfőbb ügyészt is. Kattintsanak!

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.