06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Hadházy Ákos helyett Tóth Csaba mögé állt be a Jobbik Zuglóban

A Jobbik szerint a Fidesz Zuglóban már nem tényező, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, azt kell támogatniuk, aki már bizonyított. A Momentum elvtelen kompromisszumról beszél.

2021. június 11., 08:21

Szerző:

A Jobbik Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint „az előválasztás során olyan jelölteket támogatunk, akik a legalkalmasabbak és a legnagyobb eséllyel győzhetik le 2022-ben a Fidesz jelöltjét. Ez alól Zugló sem kivétel. Tóth Csabának, a Magyar Szocialista Párt jelöltjének ez már kétszer sikerült, méghozzá komoly előnnyel”. A Jobbik azt is hozzátette:

„Egyetértünk azzal, hogy Zuglóban a Fidesz ma már nem létező politikai tényező, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, azt kell támogatnunk, aki már bizonyított. Tóth Csaba pedig ez a jelölt.”

Nem maradt válasz nélkül a Momentum elnöke. Fekete-Győr András azt írta Facebook bejegyzésében, hogy megengedhetetlen az elvtelen kompromisszum.

„Ezért is érthetetlen számomra, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom, valamint a Demokratikus Koalíció mellett Karácsony Gergely is Tóth Csabát, nem pedig Hadházy Ákost támogatja a zuglói előválasztáson. Egy olyan embert, aki meg sem szólalt a helyi parkolási maffia kapcsán, hiába volt ezzel hónapokig tele a sajtó. Egy olyan embert, aki egy kiszivárgott hangfelvétel alapján még a fizikai erőszakkal való fenyegetéstől sem riad vissza, ha a saját politikai érdekeiről van szó. Egy olyan embert, aki annak a zuglói MSZP-nek az erős embere, akikről pont Karácsony Gergely mondta ki: a Fidesszel közösen működtették a zuglói parkolási maffiát” – fogalmazott Fekete-Győr András, aki azt is kifejtette, büszke arra, hogy az előválasztáson „Magyarország egyik legelszántabb korrupcióellenes harcosát, egyik legbecsületesebb emberét, egyik legkeményebben dolgozó politikusát” támogatja.

(Kiemelt kép: MTI | Koszticsák Szilárd)