Hadházy Ákos helyett Tóth Csaba mögé állt be a Jobbik Zuglóban

A Jobbik szerint a Fidesz Zuglóban már nem tényező, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, azt kell támogatniuk, aki már bizonyított. A Momentum elvtelen kompromisszumról beszél.

2021. június 11., 08:21

Szerző:

A Jobbik Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint „az előválasztás során olyan jelölteket támogatunk, akik a legalkalmasabbak és a legnagyobb eséllyel győzhetik le 2022-ben a Fidesz jelöltjét. Ez alól Zugló sem kivétel. Tóth Csabának, a Magyar Szocialista Párt jelöltjének ez már kétszer sikerült, méghozzá komoly előnnyel”. A Jobbik azt is hozzátette:

„Egyetértünk azzal, hogy Zuglóban a Fidesz ma már nem létező politikai tényező, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, azt kell támogatnunk, aki már bizonyított. Tóth Csaba pedig ez a jelölt.”

Nem maradt válasz nélkül a Momentum elnöke. Fekete-Győr András azt írta Facebook bejegyzésében, hogy megengedhetetlen az elvtelen kompromisszum.

„Ezért is érthetetlen számomra, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom, valamint a Demokratikus Koalíció mellett Karácsony Gergely is Tóth Csabát, nem pedig Hadházy Ákost támogatja a zuglói előválasztáson. Egy olyan embert, aki meg sem szólalt a helyi parkolási maffia kapcsán, hiába volt ezzel hónapokig tele a sajtó. Egy olyan embert, aki egy kiszivárgott hangfelvétel alapján még a fizikai erőszakkal való fenyegetéstől sem riad vissza, ha a saját politikai érdekeiről van szó. Egy olyan embert, aki annak a zuglói MSZP-nek az erős embere, akikről pont Karácsony Gergely mondta ki: a Fidesszel közösen működtették a zuglói parkolási maffiát” – fogalmazott Fekete-Győr András, aki azt is kifejtette, büszke arra, hogy az előválasztáson „Magyarország egyik legelszántabb korrupcióellenes harcosát, egyik legbecsületesebb emberét, egyik legkeményebben dolgozó politikusát” támogatja.

(Kiemelt kép: MTI | Koszticsák Szilárd)

2024. április 25., 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

2024. április 25., 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

2024. április 25., 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

2024. április 25., 15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 25., 15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.