Hadházy: Ennél aljasabb járványügyi intézkedésről még nem hallottam

Ötvenezerre büntették egy mélyszegénységben élő roma család összes tagját a rendőrök, az országgyűlési képviselő szerint az ügy hátterében a család és a polgármester közötti konfliktus áll.

2021. április 8., 10:31

Szerző:

A komlói rendőrkapitányság egy határozatáról posztolt Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, aki szerint a rendőrség egy roma család összes tagját megbírságolta karanténszabályok megsértése miatt. A képviselő azt írta, a család a bírságolás idején még nem is tudhatott a karanténkötelezettségről. Szerinte a család bűne az volt, hogy „fel merte emelni a szavát amiatt, hogy a romák felemelésére szánt pénzek tekintélyes részét ellophatták” és így az ő házuk felújítására már nem jutott pénz.

„Ennél aljasabb járványügyi intézkedésről még nem hallottam. Egy mélyszegénységben élő roma család konfliktusba került a polgármesterrel Kisvaszaron. Ezután a polgármester lefényképezte őket, amikor a postás autóhoz kimennek a házuk elé, az utcára, majd a rendőrségen feljelentést tett a karanténszabályok megsértése miatt. A rendőrség 22 perc alatt a helyszínen termett és az összes családtagra kirótt 50-50 ezer forint bírságot, mert kimentek a házuk elé. A család elmondása szerint akkor még nem is tudtak arról, hogy karanténban lennének. A büntetés után érkezett a piros matrica, amit amiatt kaptak, mert látogatóban voltak egy később fertőzésgyanús családnál, százával hallottam példákat, amikor a határozat már a karantén lejárta után érkezett meg valahová” – írja a közösségi oldalon az ellenzéki képviselő.

Ennél aljasabb „járványügyi intézkedésről” még nem hallottam. Egy mély szegénységben élő roma család konfliktusba került...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. április 7., szerda

Hadházy megjegyzi, biztosan csak véletlen egybeesés, hogy ma van a Nemzetközi Roma Nap, amely a cigányság helyzetére hívja fel a figyelmet.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Komlón 2021. április 8-án. Forrás: Hadházy Ákos/Facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.