Hadházy Ákost indítja Zuglóban a Momentum az ellenzéki előválasztáson

A független képviselő szerint akár kormányon, akár ellenzékből kell politizálnia, aktívan és megalkuvás nélkül fogja képviselni a választópolgárokat.

2021. február 15., 13:59

Szerző:

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt indítaná Zuglóban a 2022-es parlamenti választáson a Momentum, ehhez azonban előbb az ellenzéki előválasztáson kell megmérettetnie magát a képviselőnek. Fekete-Győr András a képviselővel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: Hadházy korrupció elleni fellépése egyezik a Momentum elveivel. "Azt szeretnénk, hogy Zuglónak olyan átlátható, tisztességes képviselője legyen, mint Hadházy Ákos" - mondta a Momentum elnöke. 

A sajtótájékoztatón jelen volt Rózsa András, a Momentum zuglói képviselője, aki azt mondta, Zuglónak változásra van szüksége, és a kerületnek nem megalkuvó országgyűlési képviselőre van szüksége - utalva ezzel minden bizonnyal a kerület jelenlegi országgyűlési képviselőjére, az MSZP-s Tóth Csabára. Hadházy a sajtótájékoztatón elmondta: akár kormányon, akár ellenzékből kell politizálnia, aktívan és megalkuvás nélkül fogja képviselni a választópolgárokat.

Hadházy Ákos nem tagja a Momentumnak, azonban a párt tavaly novemberben szövetségre lépett a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által alkotott Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség nevű országgyűlési képviselőcsoporttal. Szabó Szabolcs Csepelen indul el a választáson, míg Szél Bernadett minden bizonnyal a Budakeszi-Budaörs területét magában foglaló, Pest megye 2-es választókerületben indul majd.

(kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.