Hazudozással vádolja Hadházyt Tóh Csaba

Tóth Csaba reagált rejtett vagyongyarapodásának vádjára. 

2021. szeptember 19., 13:34

Szerző:

Közleményt adott ki az MSZP Országos Központja „Tóth Csaba nyilatkozata a hazudozásokkal, csúsztatásokkal szemben” címmel. Ebben az áll: 

"Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni."

Aláírás: Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője. 

Mint arról korábban beszámoltunk Hadházy Ákos a jelöltek vitáján szembesítette Tóth Csabát azzal, hogy a hozzá köthető Első Lépés Inkubátorház Alapítvány egy olyan 26 ezer négyzetméteres gyártelepet vásárolt meg, amelyre később Tóth Csaba cégének jegyeztek be vételi jogot. A vita után Hadházy az erről szóló dokumentumokat is feltöltötte a korrupcioinfo.hu-ra.

Hadházy állítása tehát nem az, hogy Tóth nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a nagy értékű gyártelepet, hanem az, hogy egy bonyolult konstrukció útján egy Tóthhoz kapcsolódó személyekhez köthető kamu alapítvány mögé rejtették azt.

Jakab Péter – az előválasztáson Tóth Csabát támogató Jobbik elnöke – éppen ezekre a dokumentomokra hivatkozva jelentette be, hogy etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth ellen az Országos Előválasztási Bizottságnál.

(Kiemelt képünk: Tóth Csaba magyar politikus, MSZP-s országgyűlési képviselő interjút ad a 168.hu-nak 2021. szeptember 8-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)