Hadházy Ákos szerint az LMP frakciójában is vannak olyanok, akik a Fideszt segítik

2018. május 9., 12:14

Szerző:

Hadházy Ákos már korábban is azt nyilatkozta, hogy a tud olyan esetekről, amikor pénzt kínáltak kormányoldalról ellenzéki politikusnak, hogy utóbbi ne lépjen vissza, így gyengítse a kormányváltás esélyét. Az LMP volt társelnöke kedden megerősítette ezt az állítását az Azonnalinak.

Mivel a politikus az április 8-i parlamenti választások után nyilatkozta, hogy pártjában is vannak olyanok, akik a Fidesz sikerén munkálkodnak, a portál most arról kérdezte, hogy az új LMP-frakcióban is vannak-e ilyen személyek. Hadházy azt mondta, hogy szerinte vannak, de nem nevezett meg konkrét személyeket.

Az LMP-frakciónak rajta kívül tagja még Demeter Márta, Szél Bernadett, Schmuck Erzsébet, Keresztes László Lóránt, Gémesi György (a helyére Hohn Krisztina ül majd be), Ungár Péter, az együttes Szabó Szabolcs és a Budapest belvárosában egyéni körzetet nyerő Csárdi Antal.

A politikus tagja marad az LMP-nek és az LMP-frakciónak is, de más tisztséget nem vállal. A pártalapító Schiffer András pár napja jelentette be, hogy kilépett az LMP-ből, ezt Hadházy nem kívánta kommentálni, úgy gondolja, hogy Magyarországot ennél sokkal komolyabb problémák fenyegetik.

 

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.