Heves megyei polgármestereket hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészég

Ezt Polt Péter árulta el Hadházy Ákos kérdésére adott válaszában.

2021. augusztus 6., 12:31

Szerző:

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő nemrég írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, amelyben arra volt kíváncsi, előfordult-e meghallgatás vagy kényszerintézkedés Heves megyei polgármestereket illetően. Erre válaszolva árulta el Polt Péter, hogy a Heves megyei 3. számú választókerülethez tartozó települések polgármesterei közül összesen három embert hallgattak ki gyanúsítottként, és hat személyt tanúként a 2014 óta indított büntetőeljárásokban.

A kérdés apropója az volt, hogy Hadházy Ákos már korábban is felhívta a figyelmet, sőt bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál a választókörzet fideszes országgyűlési képviselőjéhez, Szabó Zsolthoz kapcsolódó gyanús ügyekről. A független képviselő szerint jó esély van arra, hogy Szabó Zsolt úgy intézett a körzet falvainak fejlesztéseket uniós forrásból, ha cserébe ő mondhatta meg, ki legyen a kivitelező. 

Polt Péter válaszából azonban nem derült ki, az említett polgármestereket az eljárásokban milyen indokkal hallgatták ki, illetve az sem világos, egyáltalán mely települések polgármestereiről van szó a választókörzeten belül. 

(Kiemelt kép: Polt Péter legfőbb ügyész az ügyészség 2018. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 6-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.