Hadházy Ákos: Az én mobiljaimon nincs nyoma a Pegasus-kémszoftvernek

Olyan nagyvállalkozóval viszont beszélt, aki azt állította biztosan megfigyelik. 

2021. augusztus 24., 07:59

Szerző:

A független országgyűlési képviselő szakemberekkel vizsgáltatta meg mobiljait. A politikus arra volt kiváncsi, hogy az ő készülékén is megtalálható-e a Pegasus nevű kémszoftver működésének nyoma, amellyel feltehetően többek közt kormánykritikus újságírókat is megfigyeltek. Hadházy Ákos a közösség oldalán számolt be a vizsgálat eredményéről.

A politikus azt írja, hogy az ő készülékén nem találták nyomát a program működésének. Mindemellett olyan nagyvállalkozóval tárgyalt, akinek a mobilját feltehetően feltörték valamilyen szoftver segítségével. A képviselő az ügyhöz hozzátette: „Ő biztos volt benne, hogy az ő készülékét figyelik, de abban is biztos volt, hogy egy aktív képviselőjét még nem merik. Legyen igaza (abban, hogy őt figyelték, igaza lett)!”

Hadházy Ákos szerint a Pegasus-botrányba még tíz évvel ezelőtt bármelyik kormány belebukott volna. A politikus az ellenzék felelősségét is kiemeli amiatt, hogy nem kavart nagy hullámokat ügy. A képviselő úgy látja, hogy az ellenzéki pártok évek óta békén hagyják a kormányoldal propaganda gépezetét és emiatt sem lépte át az emberek ingerküszöbét az ügy kirobbanása. 

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos Fotó: Merész Márton/168)