Ha nem tudta, mi hiányzik, 7 milliárdért vesz Hanoiban művelődési házat az Orbán-kormány

2018. szeptember 28., 09:48

Szerző:

A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az ingatlant már ki is nézték, az épület reprezentációs célokat szolgál majd, művelődési és közösségi ház is lesz egyben – írja a hvg.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök a külgazdasági és külügyminisztert, valamint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert bízta meg azzal, hogy az épület megvásárlásával kapcsolatos előkészületeket tegyék meg. Azt is kikötötte, hogy

a költségek nem haladhatják meg a 7,1 milliárd forintot

A kormányhatározatból kiderül, a tervek szerint 5,7 milliárd forintot még idén kifizetnek, a maradékot pedig 2019-ben és 2020-ban utalnák. Úgy számolnak, hogy az épület üzemeltetésére és karbantartására nagyjából 28,5 millió forintot kell félretenni a 2020-as költségvetésben.

Orbán Viktor nemrég tárgyalt Budapesten Nguyen Phu Tronggal, a Vietnami Kommunista Párt főtitkárával.

Februárban az volt hír, hogy miközben az Orbán-kormány ötmilliárdért vesz egy palotát Irán  fővárosában, Teheránban, amely új nagykövetségként fog szolgálni, a fideszesek leszavazták, hogy a nyugdíjasok ugyanekkora fűtési támogatást kapjanak. 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.