Gyurcsány kontra HírTV: nyert a volt kormányfő

DK: Gyurcsány Ferenc pert nyert a HírTV ellen - Első fokon pert nyert a volt miniszterelnök a HírTV ellen, amelyet a bíróság helyreigazításra kötelezett.

2012. augusztus 28., 17:54

„Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, ígéretéhez híven pert indított a HírTV ellen, az április 29-én bemutatott „Pancsolt bor” c. műsor miatt, amelynek készítői azt állították, hogy Gyurcsány Ferenc 1984-ben írott főiskolai szakdolgozata plágium. A benyújtott kereset részletesen fölsorolja azokat az adásban tetten érhető manipulációkat, amelyek révén a műsor valószínűsíteni kívánta ezt az állítást” – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) az

ATV-nekmegküldött közleményében.

A DK közlése szerint a Fővárosi Törvényszék „ma kihirdetett elsőfokú ítéletében igazságot szolgáltatott a volt miniszterelnöknek, amikor megállapította: a műsor a keresetben fölsorolt állításokkal azt a hamis látszatot keltette, hogy Gyurcsány Ferenc plagizált, vagyis hogy szakdolgozatában jogsértő módon használta föl Rozs Szabolcs diplomamunkájának egyes részleteit”.

A bíróság ítéletében helyreigazításra kötelezte a televíziót, mind az eredeti adásra, mind annak (esetleg más címen bemutatott) ismétléseire vonatkozóan – tették hozzá.