Február 5-én döntenek Gyurcsányról

Február 5-én tartja tisztújító kongresszusát a Demokratikus Koalíció, amikor eldöntik többek között azt is, Gyurcsány Ferenc marad-e a párt elnöke. Meglepetés azért nem várható.

2023. január 28., 11:19

Szerző:

Február 5-én tartja XIII. kongresszusát a Demokratikus Koalíció (DK) - közölte a párt az MTI-vel szombaton. A közlemény szerint Gyurcsány Ferenc pártelnök idén a kongresszuson, a Budapest Kongresszusi Központban mondja el 19. évértékelőjét, amelyet online is közvetítenek a Facebook-oldalán.

A DK legutóbb 2022 áprilisában tartott kongresszust, ekkor Gyurcsány kijelentette többek között, azért kritizálják őt a választási vereség után mert, ő az Orbán elleni leghatékonyabb pártelnök. Hozzátette, a választást Dobrev Klára szerinte megnyerte volna, és „abszurdnak” nevezte, hogy az alapvetően baloldali-liberális pártok miniszterelnök-jelöltje 2022-ben a jobboldali Márki-Zay Péter volt.

De itt szólította fel a párt küldötteit arra is:

„Legyetek Gyurcsányok!”

Gyurcsány Ferenc pártelnök legutóbb 2020-ban kapott, kétéves elnöki mandátumot a DK kongresszusától, most az várható, hogy ezt meghosszabbítják.

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke évértékelő beszédet tart 2021-ben. Fotó: Gyurcsány Ferenc facebook oldala)